Vårens trender

Gator som är torra, uteserveringar och glada miner – tre tydliga tecken på att den är här nu: våren.

Och våren är den tid på året som vi svenskar verkligen lyser upp – vi blir som ett nytt fol273266-punk-girl-with-brightly-colored-hairk som vaknar upp ur en lång vila. Det syns även på våra kläder och varje år plockas ljusa kläder fram för att matcha  solskenet. Även i år är det ljusa kläder som är den rätta trenden och det i kombination med spännande material som mocha, läder och jeans. Något som också är väldigt inne i år är att våga sticka ut i sitt mode, ett exempel på hur man kan göra det är att testa den nya trendiga hårfrisyren ”snagg” vilket är precis som det låter ett snaggat huvud. Om man inte känner sig bekväm i att raka av sig håret kan man istället välja att gå åt det färglada hållet och färga olika nyanser av pastell i håret, antingen över hela håret i slingor eller enbart färga topparna. Detta kan du göra enkelt hemma med toning.

Solglasögon och jeansjackor

Någonting som inte är nytt för i år – men ändå är värt att nämna, är vikten av att köpa bra solglasögon. Det finns många olika varianter av solglasögon att välja på och både de klassiska modellerna (som exempel pilotbillor eller clubmaster round sunglasses från Ray-ban) samt mer spejsade brillor i rund form och gärna med färgat glas är hett i år. Om du enbart ska köpa en jacka i år rekommenderar vi att du köper jeansjackan, och där kan du välja vilken modell som helst. Förra året var bomber-jackan den stora trenden men den börjar nu bli lite uttjatad och vi kommer att se allt mindre av den från de stora kedjorna.

Tre stora trender

  • 90-talet
    90-talet har varit hett i några år nu och det fortsätter det att vara. Rave och minismalism är helt rätt – tänk FRIENDS, Nirvana och Fucking Åmål
  • Bohem
    Det bohemiska modet är perfekt för dig som vill ha ett mjukare mode än 90-talsmodet. Tänk volanger och spets, gärna i vitt.
  • Ränder
    Ränder är egentligen alltid trendigt men i år är det även snyggt att matcha från topp till tå. Antingen har du en helrandig klänning eller matchar ett par randiga shorts med en snygg randig magrtröja. Gärna i färg!