Vår vän huden

Huden – bästa accessoaren

Hur tar du hand om din hud? Vet du en hur fantastisk din hud är? På militusmedical kan du köpa bra hudvårdsprodukter och kosmetik för att ge din hud allt det där som är bra för den. Läs vidare så förstår du varför.

Huden är vår vän och det gäller att vi tar hand om den då den ska vara med oss resten av livet. Visst, nya hudceller byter ut gamla så den hud vi föds med kommer vi inte att ta med oss ner i graven. Men, då huden är kroppens största organ och har en yta på ungefär två kvadratmeter är den ganska så viktig. Den ska både skydda oss och göra oss attraktiva. Några uppgifter som huden har är:

  • Att skydda oss från alla farliga och jobbiga bakterier och virus som finns omkring oss.
  • Även skydda oss från farliga ämnen och nötning.
  • Bilda D-vitamin som vår kropp sedan tar upp och som sedan blir kalcium som är nödvändigt för att vi ska ha ett bra skelett.
  • Kroppen ska även fungera som et sinnesorgan och med det känna av när vi svettas eller fryser eller känner smärta och beröring.

Även om vi vill försöka hålla huden ung och så fräsch som möjligt så är vi dåliga på att sköta oss och tänker att det finns det tid för senare. Men, det finns några saker som är bättre än andra att tänka på.

Ta hand om din hud

Ja, du måste börja så snart som möjligt att inse att hur du lever som ung kommer vara med dig även i framtiden. Och om du missköter dig så blir det en jobbigare kamp. Vad du kan tänka på är att sluta röka. Rökning ger dig ingenting förutom dålig andedräkt och sjukdomar. Sedan bör du tänka på att äta mycket frukt för att släta ut rynkor. Här är granatäpple och tranbär extra bra för din hud. Sen, icke att förglömma: insmörjning. Att ta hand om din hud genom att smörja in den gör att du kommer få en fräsch hud som är den bästa av alla tänkbara accessoarer.