Va så vacker som du själv vill

Idag publicerades en mycket bra krönika i gt, skriven av Johanna Toftby. Hon skriver om utseende – och menar på, till skillnad från så många andra, att man inte ska skämmas för att man bryr sig om utseendet. Så här står det bland annat:

Jag upplever en stor tillfredsställelse och glädje att arbeta med andra människor och att få göra dem fina. Att göra sig vacker på utsidan stärker även din insida men det svåraste för många är att älska sig själva. Det är mycket lättare att vara missnöjd med sitt utseende än att vara nöjd. Varför är det så?

Vidare skriver hon:

Hur många har inte upplevt att man blir friskare av att få tvättat håret efter en veckas influensa? Få kliva in i duschen, göra i ordning sig lite. Din spegelbild påverkar dig och dina tankar och vad du tycker om dig själv. Det måste inte alls vara fåfängt eller ytligt. Vi blir friskare av att få känna oss i ordning och fina.

Och det är verkligen sant. Till punkt och pricka. Främst är det också okej, att få vara ytlig och behöva känna sig snygg och fin för att må bra. Sedan ska det självklart vara självvalt vad man anser  vara snyggt. Det finns de som älskar att gå runt i sneakers och känner sig som snyggast i det, medan andra skulle känna sig nedklädda och istället föredrar högklackat. Det är en smaksak helt enkelt. En annan som också lyfter det viktiga i att få göra och se ut som en själv önskar är Alexandra i denna artikel. Och även hon har helt rätt.

Tyvärr får många av de ”utseendefixerade” ta mycket skit för att de bryr sig om hur de ser ut. En tjej som har ”fixat” lite framstår direkt som korkad, dum och som någon som ”bara har yta att gå på”. Men det är inte sant. En kvinna som exempelvis förstorar läpparna, färgar håret och väljer kläder med omsorg kan vara lika smart som den som kommer i munkjacka, osminkad och tovigt hår.

Unna dig själv ett snyggt utseendebotox skönhet operation

Därför säger vi: gör allt vad du vill med ditt utseende, så länge du är nöjd. Viktigt är så klart dock att du som vill göra lite större ingrepp än att använda läppstift vänder dig till en klinik som verkligen kan det de gör. Som exempel kan du som vill göra botox gå till Narvaderma.se/botox-botulinum-toxin. Där blir du ordentligt omhändertagen och kan vara säker på att det inte blir några problem med det ingrepp.

Att använda yta för att ta hand om sin insida är även bra saker att försöka göra regelbundet – och när det passar ditt humör för att lyfta. Att exempelvis tajma in ett frisörbesök när det nalkas PMS eller att unna sig ett spabesök när kroppen inte alls är i form kan vara det som gör ditt humör från katastrof till hurra.

Vackrast är den med självförtroende

Glöm dock inte att den vackraste accessoaren är din självkänsla (men om du även vill förstora dina läppar är det ju bara ett extra plus i kanten) och om du inte tar hand om den spelar det ingen roll vad du har på dig eller om du färgar håret. För att få till en bra självkänsla gäller det att tro på sig själv. Det är inte alltid det lättaste men för att du ska lyckas kan du faktiskt lura dig själv genom att sträcka på dig och agera som om du har världens bästa självförtroende. Fake it til you make it helt enkelt. Fler bra råd om hur du kan lyfta ditt självförtroende i denna artikel från Veckorevyn.