Snygg i sommar

Äntligen! Sommar. Äntligen sol, och äntligen får vi klä oss i lite snyggare kläder, och visa lite hy. Det finns nog ingen som inte blir snyggare på sommaren, och mycket av det beror på att man faktiskt lämnar sitt hem och går ut i solen. Tyvärr finns det de som välkomnar sommaren med skräck, eftersom de inte känner sig bekväma i kläder som visar lite hy. Det är verkligen sorgligt, för man ska känna sig bekväm och snygg, oavsett förutsättningarna. Men, om man känner sig obekväm finns det faktiskt lite knep som gör att man känner sig lite tryggare, och därmed blir lite snyggare. Här kommer några tips:

  • Tänk över, vad är det du inte är nöjd med? Är det en specifik kroppsdel? Låt oss säga att du inte är nöjd över din mage. Det du kan göra då är ju främst så klart att träna magen, så att du blir nöjd med den. Du kan också försöka att tänka på vad du har för kläder, så att du har en som framhäver rätt saker. Kanske är du mer nöjd med dina armar? Fokusera då på dem istället för magen! På stranden är det också smart att ha en baddräkt istället för bikini, det är också på modet nu så ingenting att oroa sig över!
  • Ta bort det som inte behöver vara där! Till exempel hår? Har du hår på oönskade ställen går det faktiskt att bli av med dessa. Det vanligaste sättet är självklart rakning, alternativt vaxning. Men det går också att göra det på ett mer hållbart sätt, och det är genom att använda laser. Detta bör du dock inte göra själv, utan då är det bäst att gå till en läkare som kan sin sak, om detta låter intressant kan du boka hårborttagning här.
  • Känner du dig blek? Självklart är lättaste sättet att lösa detta genom att vistas ute i solen, men självklart är det tråkigt när man inväntar den bruna färgen. För att lösa det kan du ta dig till solarium, eller testa det lite säkrare brun utan sol. Med en brun färg får din hy ny lyster och det gör att man utstrålar mer säkerhet, helt klart någonting att testa för att förbättra självförtroendet.

 Insidan som räknas

Egentligen handlar det bara om att vara bekväm, och oavsett vad du gör kommer snygghet inifrån, Med en stark självkänsla utstrålar du självförtroende, och då är det ingen som bryr sig o du har håriga ben, blek hy eller stor mage. Men, så klart. Det kan underlätta om man förändrar sig mot den man vill vara, så länge man vet att det är insidan som räkans. Det kan också underlätta att köpa modetidningar så som http://elle.se/ när du försöker bli bekväm i dina sommarkläder. Där hittar du ofta olika alternativ, och man får vägledning i vad som är inne. I år är det hett med till exempel långklänningar eller korta shorts, så det kan vara någonting att shoppa in. Men gå in och kika runt innan du bestämmer dig. Och du, glöm in att njuta! Sommaren är här!