skor

Skor – en ”accessoar” som väcker känslor

Ofta när man pratar om accessoarer pratar man inte om skor. Men få saker väcker sådana känslor som skor, eller kan kosta så mycket som skor. Möjligtvis undantaget några smycken som vigselringar. Men begagnade skor kan kosta helt absurt oerhört mycket, och smutsiga skor kan kosta människor deras lön. Läs vidare så får du veta vad som menas.

Den person som numera kan sätta på sig Zlatan Ibrahimovics fotbollsskor fick betala hela 193.000 kronor för dem. Skorna såldes i en PSG-auktion där intäkterna, nästan 1,7 miljoner kronor, går till klubbens fond för att hjälpa sjuka barn. [Kan man läsa i DN].

Visst går pengarna till ett gott ändamål. Och visst kan man se det som en donation snarare än ett köp av skor begagnade svettiga skor med ett symboliskt värde för skorna. Men det är inte alls lika kul! Så om du inte vill ha ett par väldigt dyra begagnade skor som en fotbollsstjärna svettats i rekommenderas istället Footmall där du kan köpa snygga skor till vettiga priser. Men se till att du håller dem rena och fräscha! Annars kanske du blir av med en månadslön, i alla fall om du jobbar på konsthallen Artipelag! Såhär skrev VD:n till sina anställda i ett mejl, som han sedan i efterhand påstod var ett skämt:

Björn Jakobsson låter hälsa samligt personal att det blir en månads avdrag på lönen om man blir påkommen med att inte borsta och torka av sina skor innan man går in i byggnaden. Var noga med detta! [Läs artikeln här].