solglasögon

Så väljer du rätt solglasögon

Trenderna 2020 kan sammanfattas med ordet tidlös, generellt är solglasögon en accessoar som är aktuell året runt. Samtidigt så finns det förstås trender kring den här accessoaren också. I år är det väldigt inne med kattliknande solglasögon. Mer om det längre ner. Nedan hittar du handfasta tips på hur du väljer rätt solglasögon för dig och mer om årets trender.

2020 är det trendigt med solglasögon som verkligen sticker ut, att less is more märks inte här, istället är det desto större desto bättre som gäller. Dock så behöver snygga och stora solglasögon inte kosta skjortan, här kan du handla billigt online och hitta dina nya favoriter utan att tömma plånboken. Men, när det gäller solglasögon så kanske du ska tänka ett steg längre när du väljer ett par nya brillor. Ibland kan det vara svårt att följa olika trender när det gäller solglasögon eftersom du inte bara ska se bra ut, du måste till exempel kunna se ut genom dina nya solglasögon. Dessutom är det en fördel att redan från början tänka på att välja ett par solglasögon som passar din ansiktsform.

Välj rätt solglasögon för ditt ansikte

Generellt finns det fem olika ansiktsformer, för att ta reda på din ansiktsform kan du studera ditt hårfäste och ansikte noga. De fem olika generella formerna är: fyrkantig, runt, avlångt, hjärtformat och oval ansiktsform. Det bästa tipset när du har tagit reda på vilken ansiktsform just du har är att då välja ett par solglasögon som har motsatt ansiktsform. Om du exempelvis har en fyrkantig ansiktsform är det smart att välja exempelvis ett par runda solglasögon. De kattliga solglasögonen som är bland de mest trendiga nu passar bäst för dem med runda eller ovala ansikten. Det betyder förvisso inte att du som inte har den ansiktsformen inte kommer kunna hänga med i svängarna. Andra trender är mönstret på solglasögonen och färgen på glasen och det är något som applicerats på många olika former av solglasögonen. Stora solglasögon som också är väldigt trendigt i år kommer också i många olika modeller och färger så att du kan hitta rätt solglasögon som passar både ditt ansikte och din plånbok.