mode

Inne och ute – mode

Vad för accessoarer och trender gäller för 2018 egentligen? Det är bara något som modemedvetna kan spå i utan att veta helt säkert. Sedan är det även vissa plagg och detaljer som går ur mode från en säsong till en annan – vilka är dessa?

 

Källa: Gucci.com

När det kommer till att toppa en outfit finns det få saker som gör det som accessoarer. Det kan vara allt från handskar i mocka, en snygg väska, ett hårband eller kanske ett par coola solglasögon. Vad är hett i år och vad går ur tiden?

 

Hett inom mode just nu

 

I modemagasinet Elle går det att läsa allt om de hetaste trenderna och inte minst om de accessoarer alla vill ha inför vår och sommar 2018. Det som spås blir riktigt hett under året är bland annat loggor. Alltså att modehusens loggor syns igen. Dessa har länge fått vara gömda och det har känts lite väl flashigt att visa var tröjan eller väskan kommer ifrån. Nu har detta dock ändrats. Märken som Gucci, Balmain, Acne, Balenciaga med flera får med andra ord gärna synas och det ordentligt. Det varumärke alla pratar om mest är kanske främst Gucci, med sina guldpläterade bokstäver på t-shirts, skärp och handväskor. Dyrt kanske men riktigt hett.

 

Trenden som är här för att stanna. Det italienska modehuset Gucci tar täten med sin bedårande väska Ophidia – Elle

 

Annat som är populärt under 2018 är sportig stil, i allt från sportjackor i 80-talsmodell till snabba glasögon, futuristiska sneakers och sportbyxor.

 

Plagg och accessoarer som inte är inne längre

 

Mode går mycket i vågor. Det som har varit inne ett tag försvinner ibland från sin modetron. I år är det bland annat inte lika hett med chokers, mocka, off-shoulder-toppar, små ryggsäckar, korsetter och stora bälten utanpå skjortor.