Ditt ansikte kan vara en accessoar

Accessoarer definieras ju vanligen av tillbehör som kompletterar ett mode och en stil. Hattar, smycken, skärp, handskar, väskor och så vidare är typiska accessoarer. Och dessa accessoarer används klassiskt för att förmedla en bild av sig själv och sin stil. Vi väljer istället en vidare definition av accessoaren genom att även låta ansiktet fungera som accessoar för vår stil och personlighet. Även ansiktet kan förmedla vissa bilder av oss och komplettera eller förändra en viss stil.

Så vad för accessoarer pratar vi då om? Vi börjar uppifrån med håret. Frisyren är en typisk accessoar egentligen. Vad förmedlar en pottfrisyr? En page? Ett snaggat huvud? Klipp dig hos en bra frisör och ta hjälp av dem att välja rätt frisyr för din stil, det du vill förmedla och det som passar din huvudform. Spana även in kändisar för att få inspiration. Nästa accessoar i ansiktet är sminket. Mängden smink du använder, och hur du applicerar den, ger helt klart olika associationer och skapar olika stilar. I det här fallet kan vi tipsa om att gå en make up-kurs eller bli sminkad av en make up-artist som kan ge dig lite tips. Sist kommer vi till det viktigaste – leendet.

Ett snyggt leende kan höja självkänslan. Det är också allt viktigare inom affärslivet då ett fräscht leende alltid är säljande”, säger Lena Åberg som är medlem i SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry till Di.se.

För att få till ett vinnande leende rekommenderar vi en tandblekning, eller tannbleking, som en Norsk skulle säga. För norrmän är riktigt bra på tandblekning!