Citron – en skönhetsprodukt

orange-fruit-food-63284Många lägger dyra pengar på många skönhetsprodukter, men det finns faktiskt saker något som ofta finns i kylskåpet som kan förbättra utseendet. Citron är känt för dess blekande effekt bland annat, så varför inte testa att göra sig själv lite vackrare och fräschare på naturlig – och billigare väg!

I tidigare inlägg har det skrivits om att man inte ska skämmas över att man vill lägga tid, och kanske pengar, på sitt utseende. Det är helt upp till var och en och man ska göra det som man själv vill, tycker och känner kring sitt utseende. Men, det är ju alltid trevligt att kunna göra något för sitt utseende som inte kostar skjortan. Testa på skönhetsknep med citron, det sägs vara bra för flera saker.

Återfuktning, blekning och skrubb

Om man vill förbättra sitt utseende på ett enkelt och billigt vis är skönhetsknep med citron ett bra knep. Hur bra och hur stor effekten är varierar såklart. Men det är helt klart värt att testa, det finns inget att förlora på det. I Metromode kan man läsa att några droppar kokosvatten tillsammans med några droppar citron gör underverk för huden, då citronen rengör och ljusar upp huden samtidigt som kokosvattnet ger återfuktning. Och det är just blekning som är en av citronens främsta skönhetsfördelar. Om man exempelvis har mörkare knän och armbågar, jämfört med färgen på resten av kroppen så kan man ljusa upp dessa kroppsdelar genom att skrubba med lite citron. Det fungerar även att bleka tänderna med citron, eller att skrubba sina läppar:

”Lägg lite citronjuice på dina läppar innan du ska sova och tvätta bort det på morgonen. Då kan du få bort döda hudceller och motverka torra läppar. (Testa dock inte detta om redan har sår på läpparna, för då kommer det att svida rejält!)”, skriver Metromode.